BiP Çerez Politikası

Bu çerez politikası, çerezlerin ne olduğunu ve BiP’in bunları nasıl kullandığını açıklamaktadır.

Çerez Nedir?

BiP çerezleri kullanmaktadır. Çerezler, bir internet sitesini veya uygulamayı ziyaret ettiğinizde tarayıcıda, bilgisayarda veya mobil cihazda depolanan küçük metin dosyalarıdır. Kullanım amaçları ve sürelerine göre farklı türde çerezler bulunmakta olup, Bip tarafından kullanılan iki ana çerez kategorisi; fonksiyonel ve analitik çerezlerdir. Çerezler, kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına internet sitesini ziyaretinizle ilgili bilgileri saklamak için kullanılır. Örneğin, eskisi gibi aynı cihazı ve tarayıcıyı kullanırsanız, çerezler tercihlerinizi ve ayarlarınızı hatırlar. İçerik daha hızlı yüklenir ve optimize edilir.

Bip.com tarafından farklı türde çerezler kullanılmaktadır:

  • Analitik/Performans Çerezleri: İnternet sitemizi geliştirmemize hizmet eden çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin siteyi kullanımı hakkında bilgi edinmek ve internet sitesinin sorunsuz çalışıp çalışmadığının kontrolü ve varsa hataların tespiti için kullanılmaktadır.
  • Fonksiyonel Çerezler: İnternet sitemizi ziyaret eden kullanıcıların tercihlerini hatırlamamıza olanak sağlayan çerezlerdir. Örneğin, ziyaretçinin dil veya font tercihlerinin saklanmasını sağlar.
Çerezleri kim yerleştirir?

Bazı çerezler üçüncü şahıslar tarafından yerleştirilirken bazı çerezler ise doğrudan internet sitemizden gelmektedir.

İnternet sitemizi ilk ziyaretinizde, çerezler internet tarayıcınız tarafından indirilecektir. Aynı cihazı kullanarak internet sitemizi yeniden ziyaret ettiğinizde, çerezler ve içerdiği bilgiler ya bunların oluşturulduğu internet sitesine geri gönderilir (“Birinci Şahıs Çerezleri”) veya başka bir internet sitesine (“Üçüncü Şahıs Çerezleri”) iletilir. İnternet sitesi, belirli bir tarayıcıyla açıldığını tespit eder ve buna göre içeriği ayarlayabilir.

Neden çerez kullanıyoruz?

Çerezleri kullanıyoruz çünkü internet sitesinin belirli bölümlerinin düzgün çalışmasını sağlıyorlar. Çerezlerin kullanımı ile kullanıcı tercihleri bilinmeye devam eder, internet sitesi kullanıcılarımız tanınır ve istatistiksel bilgiler toplanır.

Ne tür çerezler kullanıyoruz?

Belirli çerezleri yerleştirmek için onay vermeniz gerekir. Teknik açıdan gerekli çerezler için onay gerekmez. Zorunlu olmayan çerezler için vermiş olduğunuz izni istediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Çerez tercihleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen “Çerezleri nasıl kontrol edebilir veya silebilirsiniz” başlığını inceleyin.

İnternet sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki kategorilere ayrılmaktadır:

Fonksiyonel ve analitik çerezler

Fonksiyonel ve analitik çerezler kullanıcılardan istatistik toplamak için kullanılır. Fonksiyonel çerezler, internet sitesinin kullanılmakta olan internet bağlantısına uyumlu hale gelmesini sağlar. Bu çerezler veri iletiminin güvenli olmasını sağlar. Analitik çerezler, ziyaretçileri tanımamıza, saymamıza ve ziyaretçilerimizin internet sitemizi nasıl kullandığına ilişkin anonim veriler sağlamamıza olanak tanır. Fonksiyonel ve analitik çerezlerimize yönelik genel bir bakış [https://bip.com/tr/cerez-politikasi/#Ek-1 /burada https://bip.com/tr/cerez-politikasi/] sunulmaktadır.

İşlediğimiz kişisel veriler

Çerezler kişisel verilerin toplanmasını da içerebilir. Kişisel veri, mevzuatta tanımlandığı üzere kimliği belirli veya belirlenebilir bir kişi ile ilgili her türlü bilgiyi ifade eder.

Kişisel veriler için hangi kurallar geçerlidir

Kişisel veriler BiP tarafından işleniyorsa, bu doğrultuda gizlilik politikamız geçerli olacaktır. Gizlilik Politikamızı burada bulabilirsiniz: https://bip.com/tr/gizlilik-politikasi

Bilgiler ne kadar süreyle saklanır?

Çerezler tarayıcınızda veya cihazınızda değişen sürelerde saklanabilir. Süre olarak iki farklı türde çerez kullanıyoruz. Oturum çerezleri, siz internet tarayıcınızı kapatana kadar cihazınızda kalan geçici çerezlerdir. Kalıcı çerezler ise, belirli bir saklama süresi dolana kadar cihazınızda kalmaya devam eden çerezlerdir. Lütfen her bir çerezin kendisine özel saklama süreleri için https://bip.com/tr/cerez-politikasi/#Ek-1‘e göz atınız. Çerezler tarafından toplanan kişisel veriler Gizlilik Politikamıza uygun olarak saklanır.

Çerezleri nasıl kontrol edebilir veya silebilirsiniz?

Tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek zorunlu olmayan çerezlere verdiğiniz izni geri alabilirsiniz. Genellikle, tarayıcınız size çerezleri kabul etme, reddetme veya silme seçeneği sunacaktır. Her bir tarayıcı bunun nasıl yapılacağı hakkında talimatlar sağlar. İnternet sitemizdeki çerezleri engellerseniz, internet sitemizin belirli alanlarına erişemeyebilirsiniz ve bazı işlevler en iyi şekilde çalışmaz.

Bu politikaya ilişkin güncellemeler

BiP, bu çerez politikasına ilişkin değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Politikaya ilişkin değişiklikler internet sitesinde yayınlanacaktır. Politikanın eski sürümleri mevcut olarak kalmaya devam edecektir. Politikadaki güncellemelerden haberdar olmak için bu politikayı düzenli olarak tekrar incelemenizi öneririz.

Sorular ve talepler

Bu politika veya genel olarak gizlilik politikamız hakkında herhangi bir sorunuz veya düşünceniz varsa, lütfen info@bip.com adresine e-posta göndererek veya +90 212 313 10 00 numaralı telefonu arayarak bize ulaşın.

Yazılı talebiniz doğrultusunda kişisel verilerinize erişim ve kişisel verilerinizin düzeltilmesini veya silinmesini isteme hakkınız bulunmaktadır veya 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile Genel Veri Koruma Tüzüğünde ifade edilen diğer haklarınızı kullanabilirsiniz. Talebinizi e-posta yoluyla info@bip.com adresi üzerinden iletebilirsiniz. Posta yoluyla göndermek istediğinizde ise talebinizi şu adrese iletiniz: Aydınevler Mahallesi İsmet İnönü Cad. Küçükyalı Ofis Park B Blok Apt. No:20 Maltepe/İstanbul.

Ek-1

Ek 1: Fonksiyonel ve Analitik Çerezler

İsim: _gid

Amaç: Google Analytics, Google Inc. tarafından sunulan bir internet analiz hizmetidir. Bu hizmeti, internet sitemizde standart internet günlüğü bilgileri ve ziyaretçi davranış kalıplarının ayrıntılarını toplamak için kullanıyoruz. Google Analytics, ziyaret ettiğiniz sayfalar, sitede ne kadar süre kaldığınız, buraya nasıl geldiğiniz ve neyi tıkladığınız hakkında bilgi depolar. Bu bilgilerkullanıcıları belirlenebilir kılmayacak şekilde işlenir.

Saklama Süresi: 24 saat

Sahiplik: Üçüncü şahıs

İsim: _ga

Amaç: Google Analytics, Google Inc. tarafından sunulan bir internet analiz hizmetidir. Bu hizmeti, internet sitemizde standart internet günlüğü bilgileri ve ziyaretçi davranış kalıplarının ayrıntılarını toplamak için kullanıyoruz. Google Analytics, ziyaret ettiğiniz sayfalar, sitede ne kadar süre kaldığınız, buraya nasıl geldiğiniz ve neyi tıkladığınız hakkında bilgi depolar. Bu bilgiler kullanıcıları belirlenebilir kılmayacakşekilde işlenir.

Saklama Süresi: 2 Yıl

Sahiplik: Üçüncü şahıs

İsim: _gat_gtag_UA_57598401_10

Amaç: Google Analytics, Google Inc. tarafından sunulan bir internet analiz hizmetidir. Bu hizmeti, internet sitemizde standart internet günlüğü bilgileri ve ziyaretçi davranış kalıplarının ayrıntılarını toplamak için kullanıyoruz. Google Analytics, ziyaret ettiğiniz sayfalar, sitede ne kadar süre kaldığınız, buraya nasıl geldiğiniz ve neyi tıkladığınız hakkında bilgi depolar. Bu bilgiler kullanıcıları belirlenebilir kılmayacakşekilde işlenir.

Saklama Süresi: Oturum

Sahiplik: Üçüncü şahıs

İsim: pll_language

Amaç: Bu çerezi yalnızca kullanıcıların tarayıcıdaki dil tercihini hatırlamak için kullanıyoruz.

Saklama Süresi: Bir yıl

Sahiplik: Bip.com